Turks-Nederlandse slachtoffer PKK: “Ze wilden ons vermoorden”

Turks.nl Redactie

Een demonstratie van Turkse Nederlanders zondag tegen de terreurbeweging PKK verliep vreedzaam. Een groepje van drie personen hadden afgesproken om wat te drinken en waren onderweg naar de auto, toen ze werden aangevallen.

Een van de gewonden sprak met Turks.nl. Volgens hem werden ze de gehele demonstratie in de gaten gehouden door twee mannen die foto’s maakten en naar zijn zeggen informatie doorspeelden.

“Aan het einde van de demonstratie had iedereen besproken om wat te gaan drinken met elkaar in Scheveningen. Op dat moment was ik mijn sleutel kwijt en zeiden ik en 2 vrienden dat we die gingen zoeken en later zouden komen. Nog geen minuut nadat iedereen weg was en wij, mijn sleutel zochten, werd ik geraakt door een steen”, aldus het slachtoffer.

In de eerste instantie had hij het niet in de gaten en liep door, totdat hij iemand keihard in het Turks ‘hoerenzoon’ en ‘fascist’ hoorde roepen. Hij draaide zich om en zag een groep van 6 à 7 PKK-terroristen op zich afrennen. Een vriend liep weg om de politie te bellen, terwijl een andere vriend en hijzelf werden aangevallen door de PKK’ers. “Ze wilden ons vermoorden”, zegt hij.

Momenteel is een van de slachtoffers in het ziekenhuis. Zijn hand is gebroken en zijn pink is opengescheurd. Ook is hij boos over de berichten in de Nederlandse media dat er ruzie ontstond, terwijl het de Turken waren die werden aangevallen. Hij zegt dat hij zelf niet eens aanwezig was bij de demonstratie, maar na afloop kwam om met zijn vrienden iets te gaan drinken.

Na de aanval werd hij opgepakt en werd pas zondagavond vrijgelaten, omdat hij enkel zichzelf verdedigde, zegt hij.

Foto’s van de verwondingen:

 

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

  • Loading...