Turks ziekenhuis breidt uit naar meerdere steden in Nederland

Turks.nl Redactie

Acıbadem International Medical Center, een van oorsprong Turkse ziekenhuisketen, voegt ruim een jaar na de opening van de eerste vestiging in Nederland in Amsterdam twee locaties toe. Het doel is verdere uitbreiding elders in Nederland.

Acıbadem is sinds mei 2017 gevestigd in Amsterdam Sloterdijk. Volgens de zorginstelling neemt de zorgvraag van patiënten landelijk toe. Daarom worden twee nieuwe vestigen geopend, een in de Utrechtse wijk Kanaleneiland en een bij Gezondheidscentrum Zuiderpark in Eindhoven.

Bij de vestiging in Amsterdam Sloterdijk kunnen patiënten terecht voor onder meer MRI- en CT-scans en echografie. Ook zijn er een lab voor bloedafname, faciliteiten voor gehooronderzoeken en hartfunctie- en inspanningstesten, twee operatiekamers en een tandheelkundige en fysiotherapiepraktijk. Met een gemiddeld cijfer van 9,1 op ZorgkaartNederland waarderen patiënten Acibadem hoger dan gemiddeld.

Bij de nieuwe vestigingen in Utrecht en Eindhoven werken de medisch specialisten van Acıbadem nauw samen met de huisartsen in het betreffende gezondheidscentrum. “Op dezelfde locatie, dus onder één dak. Dit biedt extra service en voor patiënten directe toegang tot de tweedelijnszorg”, aldus de instelling.

Acıbadem probeert de patiënten niet af te vangen van de reguliere ziekenhuizen in Utrecht en Eindhoven, zegt woordvoerder Stephanie de Zeeuw in Medisch Contact. “Maar patiënten kunnen bij ons binnen 48 uur terecht voor een eerste consult bij een medisch specialist. Dat duurt bij reguliere ziekenhuizen gemiddeld vier weken. En in tegenstelling tot de meeste reguliere ziekenhuizen kunnen patiënten voor een behandeling of een ingreep vaak al binnen een week terecht.”

Naar verwachting openen nieuwe locaties van Acıbadem later dit jaar elders in Nederland hun deuren. Volgens de woordvoerder “mikken we daarbij nadrukkelijk niet op wijken met veel bewoners met een Turkse achtergrond.”