Turkse ambassadeur brengt bezoek aan rouwende familie Hümeyra

Turks.nl Redactie

De Turkse ambassadeur Şaban Dişli heeft een bezoek gebracht aan de rouwende familie van de 16-jarige doodgeschoten Hümeyra Ergincanlı. Dişli wenst de familie veel sterkte.

Dişli werd vergezeld door onder andere Aytaç Yılmaz, de consul-generaal van het Turks consulaat in Rotterdam.

Inmiddels is wat meer bekend over de dader Bekir E. en de toedracht van de moord. Verschillende media melden dat klasgenoten hebben gezegd dat Bekir E. de ex-vriend is van Hümeyra.

Andere bronnen rond de familie ontkennen dat en zeggen dat de dader Hümeyra al langere tijd lastigviel en kort voor de moord een contactverbod had gekregen. De politie kan niet bevestigen dat de twee een relatie hadden. Ze waren in ieder geval bekenden van elkaar, laat een politiewoordvoerder weten.

Ook is iets meer bekend over de toedracht van de moord. Volgens medeleerlingen wist Hümeyra eerst te vluchten van de dader. Ze rende de fietsenstalling in, maar wist niet te ontkomen. Kort daarna werd Bekir E. even verderop aangehouden door de politie.

Bekir E. is een bekende van de politie. Sinds deze zomer staat hij onder toezicht van de reclassering, bevestigt het Openbaar Ministerie. Bronnen melden aan de NOS dat hij meerdere keren is veroordeeld. In zeker één geval ging het om een geweldsmisdrijf.

Meerdere media melden dat er geruchten gaan dat de familie van Ergincanlı wraak wil nemen op de familie Bekir E. De politie kan dat niet bevestigen, maar houdt rekening met een eventuele wraakactie.

Vandaag wordt Hümeyra herdacht op het Design College waar ze op school zat en waar ze is vermoord. Ook burgemeester Aboutaleb is aanwezig bij de herdenking.