Turkse arrestant (22) overleden door hartfalen

Door | Binnenland

Dat meldt elsevier.nl.

Uit forensisch onderzoek blijkt dat Gürz schade had aan een hartspier. 

Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem heeft donderdag de onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bekendgemaakt.

Naast de schade aan de hartspier had Gürz ook een ‘te zwaar hart’. Dit kan volgens het NFI hartritmestoornissen veroorzaken. Het hartfalen kan ook zijn veroorzaakt door het feit dat de jongeman uit Heemskerk onder invloed was van cocaïne.

Hartslag
Gürz werd begin juli gearresteerd omdat hij zich in een snackbar in Beverwijk ernstig misdroeg. Bij zijn arrestatie verzette de Turk zich dusdanig, dat de politie geweld moest gebruiken om hem in de boeien te slaan. Hij werd later in een politiecel onwel en bij het tweede onderzoek bleek dat hij geen hartslag meer had. Gürz overleed in het ziekenhuis.

Familieleden meenden dat de man om het leven is gekomen door politiegeweld. Volgens de ouders van Gürz is hun zoon zowel aan zijn handen als voeten geboeid en is op bewakingscamerabeelden te zien dat hij vijf knietjes in zijn buik kreeg.

Ophef
Het OM heeft eerder al aangegeven dat ‘noch uit de camerabeelden, noch uit het verdere onderzoek de aanleiding naar voren komt te denken dat Gürz door politiegeweld is omgekomen’.

De dood van de jongeman leidde vooral in Turkije tot veel ophef. Het overlijden van Gürz zou het bewijs zijn van racisme in Nederland. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibiwil dat deTweede Kamer inzage krijgt in het onderzoek dat de Rijksrecherche uitvoert naar het incident.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...