Turks.nl

Turkse Aysel Erbudak sluisde miljoen weg van Slotervaartziekenhuis

At5 Still

[caption id="attachment_5018" align="alignnone" width="618"]At5 StillAysel Erbudak[/caption]Aysel Erbudak, oud-bestuurder van het Slotervaartziekenhuis wordt ervan verdacht een miljoen euro van het ziekenhuis te hebben weggesluisd.

Erbudak zou valse facturen bij het ziekenhuis hebben ingediend in 2008. Dat gebeurde samen met twee anderen. Het geld werd in eigen zak gestoken.

De trio wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Na het onderzoek beslist het OM of vervolging wordt ingesteld. Wanneer dat gebeurt kon de woordvoerder nog niet zeggen.

Erbudak beweert dat uit het onderzoek zal blijken dat ze onschuldig is. Het geld zou opgegaan zijn aan een mislukt project.

Ze wilde, aldus de omroep, een stuk grond in Turkije kopen voor tien miljoen euro. Het geld van het ziekenhuis zou zijn gebruikt als bankgarantie. Toen ze de rest van het geld niet rond kreeg, verloor ze het miljoen. Een woordvoerder van het openbaar ministerie zegt hierover dat nog wordt onderzocht waar het geld aan is besteed.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl