Turkse Belg haalt bruid op met vrachtwagen en gaat viral

Turks.nl Redactie

Een Turkse man, afkomstig uit Konya, gaat viral. Hij haalde zijn bruid namelijk op met een vrachtwagen.

Volgens Turkse gebruiken dient de bruidegom zijn bruid op te halen voor de bruiloft. De familie en vrienden gaan met een groot konvooi al toeterend naar het huis van de bruid om haar op te halen.

Vaak kiezen jongeren ervoor een luxe auto te huren voor deze traditie. Een stel in Antwerpen, afkomstig uit Yunak, Konya, kozen er echter voor om een vrachtwagen te nemen als bruidsauto. Emrah Yelboğa (24) en Hasret Çetin (22), die beiden uit dezelfde stad komen, stapten na de tradities en gebeden in de vrachtwagen en reden richting de bruiloft.

Yelboğa liet aan een journalist van IHA weten dat ze besloten een vrachtwagen te gebruiken als bruidsauto, vanwege zijn baan. Hij is namelijk vrachtwagenchauffeur. ”Mijn echtgenote wilde het ook graag. We namen samen het besluit en hebben de vrachtwagen samen versierd. We zijn gelukkig”, aldus de bruidegom.

Bruid Hasret Çetin zegt het volgende over het besluit: ”Veel mensen zeiden dat ik het niet moest doen, dat het niet mooi zou zijn, dat het overdreven zou zijn. Maar ik drong erop aan om het op deze manier te doen. Hij stelde me niet teleur en het lukte. Het is iets anders. Niemand had zoiets dergelijks hier gezien. We zijn gelukkig en hebben het samen versierd.”

Ook is Çetin trots op de baan van haar echtgenoot. ”Ik heb niet de behoefte om het geheim te houden. Ik wilde het laten zien”, sluit de bruid af.