Turkse consulaat opent meldpunt Erdogan-beledigingen

Het Turkse consulaat roept Turkse Nederlanders op om beledigers van president Erdogan of Turkije per mail te verklikken.
Turks.nl Redactie

In een mail dat woensdag werd verstuurd aan Turkse organisaties worden zij gevraagd om een melding te doen van iedereen die kleinerend, beledigend of haatvol praat over de president, Turkije of de Turkse samenleving in het algemeen. Met name willen zij reacties zien die zijn geplaatst op Facebook en op Twitter. Deze moeten tot eind vandaag worden gemaild naar het consulaat.

Het is niet helemaal duidelijk wat er gedaan gaat worden met de verzamelde gegevens. Wel komt het vlak na filmpje waarin cabaratier Hans Teeuwen de Turkse president ‘een jongenshoertje’ noemde en zei dat de president hem nog een pijpbeurt schuldig is. Dat deed hij weer nadat bekend werd dat de Duitse komiek Böhermann mogelijk wordt vervolgd om een beledigend gedicht over Erdogen.

Op Facebook laten veel Turken weten dat ze zich geïntimideerd voelen door het bericht van het consulaat, met name doordat ‘beledigen’ een zeer breed begrip kan zijn. 

Het bericht dat is verspreid:

13010612_230262694003083_4115150919878799894_n.jpg

  • Loading...