Turks-Belgische doodrijder Merel (12) vroegtijdig vrijgelaten vanwege oogziekte

Door | Binnenland

Muhammed Aytekin (22) reed eind 2015 de 12-jarige Merel de Prins uit het Belgische Eppegem dood. Hij werd begin dit jaar veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf, maar is nu al vrijgelaten vanwege een oogziekte.

De Turks-Belgische Aytekin had geen rijbewijs, had al zeven keer een rijverbod opgelegd gekregen en reed met 85 kilometer per uur in de bebouwde kom. Merel was op de fiets onderweg naar huis, toen ze door de BMW van Aytekin werd aangereden. Aanvankelijk ging hij ervandoor, maar enkele dagen later gaf hij zich toch aan bij de politie. Ondertussen liet hij zich failliet verklaren.

”Mijn cliënt heeft een zware oogaandoening. Hij riskeert blind te worden. Er zijn onderzoeken en operaties nodig geweest om na te gaan of zijn zicht nog te redden valt. Momenteel zeggen artsen dat de situatie erger wordt”, zegt de advocaat van Aytekin.

Voorwaarden

Aytekin kreeg wel enkele voorwaarden opgelegd bij zijn vrijlating, maar hoeft geen enkelband te dragen. Hij moet altijd beschikbaar zijn voor het gerecht, een vaste verblijfplaats hebben, niet naar het buitenland vertrekken en heeft een alcoholverbod gekregen.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...