Turkse familie ‘doodsbang voor politie’

Door | Binnenland

Zo meldt telegraaf.nl

Volgens de familie is het discriminatie van de ergste soort. De politie spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Een aantal familieleden zagen hoe Kaya vorige week woensdag ‘stompen kreeg en in de politieauto werd gesmeten’, zo schrijft de Gooi en Eemlander. Volgens de schoonzus van de man voelt de Turkse gemeenschap zich de laatste tijd steeds vaker gecrimineerd. “Zo erg als nu is nog nooit gebeurd”, vertelt ze. “Dit is legale mishandeling. Iedereen hier is ineens doodsbang voor de politie. Dit krijgt nog een gevolg.”

Een agent vroeg Kaya op de Oude Amersfoortseweg om zijn legitimatie. De situatie liep compleet uit de hand. Kaya zag meerdere politiemannen op hem af komen. Zijn familie kwam polshoogte nemen, waarna het mis ging. De 52-jarige raakte gewond nadat hij tijdens het gevecht over een tuinhek was gevallen. De politie meldt dat er vijf agenten bij het incident waren. Volgens de familie waren het er zeventien. Kaya zou ook in de politieauto meerdere keren zijn geslagen.

Er is absoluut geen sprake van discriminatie, zegt de politie. Het zou gaan om een misverstand.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...