Turkse herders het land uit gezet

Turks.nl Redactie

Twee Turkse herdershonden die vorig jaar verschillende mensen hadden aangevallen en een hondje doodbeten, zijn ‘uitgezet’ naar Turkije. Dat meldt Nieuwsblad.be.

De twee honden zorgden in het Belgische dorp Ranst meerdere keren voor poblemen. Ze vielen wandelaars aan, met een gewond persoon tot gevolgd en werd een hondje doodgebeten.

Omdat er veel angst was, liet de burgemeester de honden verwijderen bij de eigenaar. Het bleek dat er een organisatie bestond die de honden repatrieren naar hun natuurlijke habitat. Op kosten van de organisatie zijn de honden vrijgelaten in de Turkse bergen.

De eigenaar stapte naar de Raad van State omdat hij meende dat zoiets wettelijk niet mocht, maar hij kreeg ongelijk. Wel klagen oppositieleden dat de eigenaar alweer Turkse herders houdt. Recent ontsnapte er zelfs één. Het blijkt dat dat hond nu eigendom is van de echtgenote, die ermee naar de hondenschool gaat. Nadat een pup werd verkocht aan iemand in de buurt, sprong de hond over een hek van 1.80 en viel ze mensen aan. Ze kon haar pup van ver ruiken.