Turkse jongen (13) gered na gijzeling van 42 dagen

AvatarTurks.nl Redactie

Een 13-jarige Turkse jongen uit Genk is na een gijzeling van 42 dagen bevrijd door de politie. Dat meldt het parket van Limburg.

Bij een grote politieactie op twaalf locaties werden uiteindelijk zeven verdachten opgepakt. Het zou gaan om een zeer professionele bende.

In de nacht van 20 op 21 april werd de jongen thuis ontvoerd door meerdere zwaargewapende en gemaskerde mannen. De politie ging er allereerst vanuit dat er een verband is met het drugsmilieu. Familieleden van de jongen kwamen voor in enkele drugsdossiers.

De ontvoerders vroegen 5 miljoen euro losgeld in cash en goud. Wekenlang werd daarover onderhandeld. Het is onbekend of het losgeld ook is betaald. Ook niet of de redding van de jongen te danken is aan een betaling.

Nadat het slachtoffer in veiligheid was gebracht, begon de politie een grote actie in Houthalen, Maaseik, Genk en Antwerpen. Zeven verdachten werden aangehouden.

Met de 13-jarige jongen gaat het goed. Het was de langst lopende ontvoering in België sinds de ontvoering van de 11-jarige Anthony in 1992. Hij werd 32 dagen vastgehouden, totdat zijn familie 250 miljoen Belgische frank betaalde. Omgerekend is dat 6,4 miljoen