Turkse media: ‘Turks-Nederlandse vrouw verliest baan om foto met Erdoğan’

Turks.nl Redactie

De Turkse krant Takvim schrijft dat Şükran İnce, een Turks-Nederlandse juriste, is ontslagen om een foto met de Turkse president Erdoğan en het feit dat ze een lijst maakte van Turkse leerlingen op een basisschool gelieerd aan de FETÖ-sekte.

In 2016 publiceerde de Volkskrant een artikel over haar en wekte daarmee de suggestie op dat ze een Erdoğan-lobbyiste zou zijn. Later werd door de redactie van de Volkskrant excuses aangeboden aan İnce voor het artikel.

İnce was voorzitter bij de actiegroep ‘Veilig naar school’ en maakte een lijst van 109 leerlingen van basisscholen in Amsterdam gelieerd aan de FETÖ-sekte. Die 109 leerlingen zouden niet meer willen terugkeren bij de scholen na de couppoging in Turkije.

Onder het overgrote deel van de Turken is er geen twijfel aan dat de FETÖ-sekte verantwoordelijk is voor de couppoging. Na de publicatie van het Volkskrant-artikel noemde GeenStijl haar ‘het hoofd van de NL Erdo-Stasi (verwijzend naar de geheime dienst van het voormalige Oost-Duitsland).

Takvim wekt de suggestie op dat ze werkte bij de Nederlandse overheid. Uit berichtgevingen in Nederlandse media blijkt dat dat niet zo is. Uit welke functie ze ontheven zou zijn wordt niet bekendgemaakt door de krant. Het felle anti-regeringskanaal OdaTV heeft ook gedeeld over het vermeende ontslag, net als Sabah, een van de grootste kranten van Turkije, en andere Turkse media.

In 2016 gaf ze een interview aan het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency over het vertrek van honderden leerlingen bij scholen gelieerd aan de FETÖ-sekte na de mislukte coup.

 

  • Loading...