Turkse moskeeën extra beveiligd

Door | Binnenland

Zo worden veiligheidscamera’s ingesteld en worden de gebouwen ’s nachts beveiligd door vrijwilligers. Dat gebeurt onder andere bij de Selimiye moskee in Enschede, meldt rtvoost.nl.

Er is onrust ontstaan binnen de islamitische gemeenschap in Nederland nadat drie moskeeën in brand werden gezet in Zweden. Op Facebook hebben PVV-gerelateerde pagina’s oproep gedaan om hetzelfde in Nederland te doen. Er is aangifte gedaan tegen de oproepen. Ook moskeebezoekers maken zich zorgen over hun veiligheid.

Vuurwerk
Paar weken geleden is met zwaar vuurwerk een raam van de Selimiye moskee opgeblazen. Ook waren dreigbrieven binnengekomen, waaronder een baksteen waar een brief aan was vastgemaakt. “Tot twaalf uur ’s avonds zijn er mensen in het gebouw, daarna rijden vrijwilligers ’s nachts langs om te kijken of alles rustig is”, verklaart bestuurslid Ahmet Kemaloglu van de Selimiye Moskee in Enschede.

Respect voor het geloof
De dreiging heeft waarschijnlijk te maken met de terreurbeweging IS. Het bestuur van de Selimiye moskee benadrukt dat zij als burgers van Turkse komaf absoluut niet achter de ideologie van IS staan. “Er zijn altijd mensen die dit niet begrijpen, maar onze relatie met de buurt is gelukkig goed”, zegt Kemaloglu.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...