Turkse moskeeën in Nederland veroordelen aanslag Parijs

Door | Binnenland

Gisteravond heeft de Islamitische Stichting Nederland een persbericht verstuurd. Daarin geeft de ISN aan de terroristische aanslagen in zowel Istanbul (6 januari 2015) en in Parijs (7 januari 2015) te veroordelen. De aanslagen worden beschouwd als een aanslag op de gehele mensheid. Bij de Islamitische Stichting Nederland zijn meer dan 140 moskeeën aangesloten. Enkele moskeebesturen hebben het persbericht eveneens gepubliceerd via social media.

Ook elders in Europa veroordelen verschillende Islamitische organisaties de aanslag, zo ook de Oostenrijkse ‘Avusturya İslam Cemaati’: “Binnen een maatschappij met verschillende overtuigingen dient iedereen vrijuit z’n mening te kunnen verkondigen. Een mening waarmee je het niet eens bent mag nooit reden zijn voor geweld. Mensen voelen zich niet meer veilig door de aanslagen op de mensheid. Het standpunt van moslims in deze kwestie is helder. De strijd tegen haat en terreur is er één die we gezamenlijk voeren.” 

Kort na de terroristische aanslag in Parijs was de imam (Hassen Chalghoumi) van de nabijgelegen moskee ter plaatse. Ook hij veroordeelt de aanslag: “Ik ben erg boos. Dit zijn criminelen, barbaren. Ze hebben hun ziel verkocht aan de duivel. Dit is geen vrijheid. Dit is niet de Islam en ik hoop dat Frankrijk na afloop sterker wordt.”

Onder andere de Ulu Moskee in Bergen op Zoom liet via social media weten dat zij de aanslagen veroordelen:

Turks.nl / Halim Gökduman

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...