Turkse moslims veroordelen aanslag Nice

Turkse moslimorganisaties hebben de aanslag in Nice sterk veroordeeld.
Turks.nl Redactie

“De afschuwelijke aanslag in Nice, gericht tegen onschuldige burgers, heeft ons diep geraakt” zegt de Milli Görüş, één van de grootste Turks-Islamitische organisaties in Nederland. “Deze laffe daad toont wederom aan dat terreur geen etnisch of religieus fundament heeft en hierin ook geen onderscheid maakt”.

De Diyanet, waar de meeste Turkse moskeeën in Nederland aan zijn verbonden, zegt dat zij het verdriet van het Franse volk delen. “Het is een aanslag dat is gericht op iedereen die waarde hecht aan vrede. Het is niet enkel een aanslag op Frankrijk, Europa of het westen, maar tegen de gehele mensheid,” zegt Mehmet Gormez, hoofd van Diyanet, in een verklaring.

Bij de aanslag in Nice kwamen minstens 84 mensen om het leven. Bronnen bij de politie zeggen dat de dader een 31-jarige Franse Tunesiër is. Het is de laatste in een reeks zeer bloederige aanslagen in de afgelopen tijd.  Bij een aanslag eind juni op luchthaven Atatürk in Istanbul waren er 45 doden. Op 7 juli kwamen bij aanslagen in Baghdad 292 mensen om het leven.

  • Loading...