Turkse motorrijders bijeen ter ere van Atatürk

Door | Binnenland

Het evenement trok vele motorrijders van alle leeftijden uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk aan. Zowel mannelijke als vrouwelijke motorrijders. Naar schatting verzamelden zich circa 150 motorrijders op de verzamelplaats in Soesterberg ondanks de relatief slechte weersomstandigheden. Veel van deze motorrijders werden vergezeld door hun families. Er heerste een zeer gezellige en open sfeer. Na de gebruikelijke ceremonie, bestaande uit het zingen van het volkslied (İstiklal Marşı), afleggen van de Leerling Eed (Öğrenci Andı) en het verrichten van een smeekbede was het tijd voor de toer.

IMG_5748_1_kopie.JPG

Alle motorrijders reden tegelijkertijd naar Amsterdam. Veel van deze motorrijders hadden een rood t-shirt met daarop de foto van Atatürk over hun motorjas aangetrokken. Ook was op vele motoren een Turkse vlag bevestigd. Dit zorgde voor mooie beelden en trok duidelijk de aandacht van andere weggebruikers. Op uitnodiging van de Zwarte Zee Vereniging Amsterdam (KA-DER) maakten de motorrijders hun entree op het evenement van deze vereniging.

T-bikers
T-bikers is de grootste Turks Nederlandse motorclub in Nederland. De club bestaat inmiddels 11 jaar en is een belangrijke actor in deze subcultuur. T-bikers heeft een bijzonder karakter, omdat de club erg divers is. De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen, jongeren, ouderen en zelfs kinderen (natuurlijk wel achterop).

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...