Turkse Nederlander (15) pleegt zelfmoord na naaktfoto

Turks.nl Redactie

Een 15-jarige Nederlander van Turkse komaf heeft zelfmoord gepleegd nadat er naaktfoto’s van hem werden verspreid op het internet. Dat meldt Tubantia.

Het gaat om Onur uit Enschede. Hij sprong zondag van een flatgebouw na een afscheid in een chatbericht. “Ik ga, doei. Sorry voor alles. Ik doe internet uit dus je kan sturen wat je wil. Het heeft geen nut.” waren zijn laatste woorden in een bericht.

Het was een sympathieke jongen met veel vrienden. Zo’n 200 leerlingen verzamelden zich voor het huis van zijn ouders om een eerbetoon te brengen aan Onur. Er wordt gescholden op een meisje die verantwoordelijk zou zijn voor het verspreiden van de foto. Het zou een zelfportret zijn voor een spiegel. Slechts enkele uren na het ontdekken van de foto op Instagram, pleegde Onur zelfmoord.

Vlak ervoor wisselt hij nog korte berichten uit met zijn vrienden. Hij is wanhopig na het ontdekken van de foto. “Ik heb van je gehouden mijn baby” is zijn bericht naar zijn vriendin. Zij reageert nog, maar krijgt geen antwoord.

Onur zat op het Bonhoeffer College en zou zijn ict-diploma halen. “Het was een hele lieve zachte jongen”, zeggen Falicia Westerink (14) en Amaya Baier (14). “Vaak ook wel stil. Het was niet iemand die zijn gevoelens uitte. Maar hier houd je toch geen rekening mee. Het is niet te bevatten.”

De politie doet onderzoek naar de tragische gebeurtenis. Onur wordt deze week nog begraven in Turkije.

Het overlijdensberichten op de Facebook-pagina van de plaatselijke moskee: