Turkse Nederlander (20) wint Hashtag Award voor Beste Online Video

Turks.nl Redactie
Total
281
Shares

Ismail Ilgün, de Turks-Nederlandse vlogger, heeft een Hashtag Award in de categorie Beste Online Video voor zijn serie ‘Achter Buurten’, gemaakt voor het AD.

Ilgün trok door achterstandswijken als Kanaleneiland (Utrecht), Woensel (Eindhoven) en Spangen (Rotterdam). ”Achter Buurten is het perfecte voorbeeld van het omarmen van problemen. Rolmodellen zoals Ismail worden ingezet om de problematiek aan te kaarten en het juiste voorbeeld te geven”, merkt jurylid Suzanne Pronk op.

”Dit is heel gek. Een jaar geleden stond ik nog elke dag te chillen voor een supermarkt. Had ik geen visie, geen toekomst. Dromen had ik wel, maar ja, er is zoveel concurrentie. Ik geloofde niet dat ik dit zou kunnen bereiken. Voor mij betekent het dat dromen kunnen uitkomen”, zegt de 20-jarige Turkse Nederlander.

Treitervlogger

Ismail Ilgün kwam in de zomer van 2016 negatief in het nieuws. Hij filmde hoe jongeren in de buurt andere buurtbewoners lastigvielen en kreeg daardoor de bijnaam ‘Treitervlogger’.

Ook Turks.nl liet zich negatief uit over Ilgün. Eind september 2016 werd een artikel gedeeld over Ilgün waarbij over hem werd gesproken als ‘vlogidioot’.

  • Loading...