Turkse Nederlander (44) vermoord in steegje

By | Binnenland

Afgelopen zondagavond laat is een Turkse Nederlander doodgeschoten in Enschede. Volgens Tubantia is de achternaam van de man Aydın.

Volgens een politiewoordvoerster is de 44-jarige Turkse Nederlander overduidelijk door geweld omgekomen. Zijn voornaam is niet bekend, zijn achternaam wel: Aydın.

**Dode man in Enschede aangetroffen**De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een Team Grootschalige Opsporing…

Gepostet von Politie Enschede am Montag, 11. Dezember 2017

In het gangpad tussen de nummers 27 en 29 aan de Schietbaanweg in de wijk Twekkelerveld werd maandagochtend rond half negen het lichaam van een man gevonden. Hij zou zijn ontdekt door een vader die zijn zoontje naar de kinderopvang bracht. Peuterspeelzaal Twekkie en obs Twekkelerveld liggen pal tegenover de plaats delict.

Een bewoner meldde woensdag rond twaalf uur in zijn voortuin aan de Voermanstraat, op enkele straten afstand van de plaats delict, een tas met inbrekersgereedschap en vuurwapen gevonden te hebben. Het is na politie-onderzoek vooralsnog niet duidelijk of de gevonden spullen met het misdrijf te maken hebben.

Wijkbewoners gaan ervan uit dat de Turkse Nederlander urenlang in het steegje heeft gelegen. Hij moet zondagavond rond 23.45 uur om het leven zijn gebracht. Meerdere getuigen hoorden geschreeuw en een aantal pistoolschoten. Ze dachten dat het vuurwerk was.

Buren hoorden iemand wegrennen. Een overbuurman is naar buiten gestormd, maar zag noch het slachtoffer in het donkere gangpad noch de vluchtende dader. Sommige buurtbewoners verwijten zichzelf dat ze geen poolshoogte zijn gaan nemen, zodat het slachtoffer eerder zou zijn gevonden.

Moorden op Turkse Nederlanders

De moord op de 44-jarige man is de achtste moord op een Turkse Nederlander binnen 4 maanden. Op 27 juli werd Zeki Yumuşak (41) vermoord, terwijl op 22 juli de 50-jarige Mustafa Ateş dood was geschoten.

Vervolgens werd op 11 september Ali Kaynak (48) door zijn hoofd geschoten. Op 23 augustus werd in Venlo Kemal Zengin (44) voor zijn huis doodgeschoten. De 41-jarige Ergin Başakçı werd op 2 september doodgeschoten voor een lounge in Rotterdam.

De 22-jarige Ömer Köksal werd op 2 november doodgeschoten in Venlo. Na zijn dood braken rellen uit in de stad, veroorzaakt door Turkse jongeren. Als laatst werd op 11 november een Turkse Nederlander doodgestoken in Amsterdam.

Geen enkele moord is tot nu toe opgelost door de politie.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...