Turkse Nederlander betaalt liefst €2.700 boete om olijfolie

Turks.nl Redactie

Een Turkse Nederlander die grote blikken olijfolie wilde meenemen uit Turkije, moest liefst € 2.655 boete betalen en alles inleveren aan de Kroatische douane.

Een geslaagde autovakantie eindigt toch in een flinke financiële tegenvaller voor een Turks-Nederlands gezin. Bij controle door de Kroatische douane bij de grens met Servië werd beslag gelegd op 10 blikken olijfolie, van elk 5 liter per stuk, die zij meenamen naar Nederland.

Daar bleef het echter niet bij: ook moesten zij liefst € 2.655 aan boete betalen voordat ze verder mochten rijden. De blikken kostten slechts 200 lira (ca. 20 euro per stuk) in Turkije.

Een andere vakantieganger betaalde € 1.355 voor 20 kilo aan honing.

Na de bekendmaking van de boete hebben meerdere Turken onderweg hun olijfolie weggegooid.

Het is dus zeker een goed idee om te checken wat je wel en niet mag invoeren naar Europese landen voordat je besluit om levensmiddelen mee te nemen uit een vakantieland.

Update

Bij aankomst in Nederland bleek de Kroatische douane niet goed genoeg te hebben gekeken. Eén blik kwam er namelijk wel doorheen. Aan Turks.nl laat de gedupeerde weten enige troost hierin te hebben gevonden: “Het is uiteindelijk een dure blik olijfolie geworden, waarvan we elke druppel goed zullen benutten.”