Turkse Nederlander doet noodkreet aan Turkije: help ons

AvatarTurks.nl Redactie

“Beste minister, uit Nederland vraag ik u om hulp.” Zo beginnen de woorden van Sumeyra in een emotionele oproep aan de Turkse Minister van Volksgezondheid. Ze heeft al twee familieleden verloren aan het virus en een derde familielid is er ernstig aan toe.

In slechts vier dagen tijd verloor Sumeyra haar beide oma’s. “Nu vrezen we hetzelfde voor onze opa.” Ze heeft scherpe kritiek op de ziekenhuizen in Nederland. Ze geeft aan dat ze niet de zorg hebben gekregen die ze nodig hadden en verdienen.

“Na God bent u ons enige hoop. We willen geen derde familielid kwijtraken. Alsjeblieft, help ons,” luiden de laatste woorden van Sumeyra. Op social media wordt de oproep gedaan om het filmpje massaal te delen, zodat het de aandacht trekt van Turkse autoriteiten.

In de afgelopen maanden zijn meerdere patiënten met ambulancevliegtuigen uit het buitenland naar Turkije gebracht. Dat gebeurde na oproepen van familieleden van ernstig zieke personen.

Zie de oproep van Sumeyra hier:

Lutfen paylasalim🙏🏻T.C. Sağlık BakanlığıRecep Tayyip ErdoğanT.C. BeştepeDr. Fahrettin KocaSüleyman SoyluHaber AATVKanal DKanal 24ÜLKE TVBloombergHTSonHaberTRT HaberTGRT HaberNTVHaberUlusal TvKanal 7CNN TÜRK

Posted by Sumeyra Toker Sazak on Friday, June 12, 2020

  • -->
    -->