Turkse Nederlander geëlektrocuteerd tijdens vissen

Turks.nl Redactie

Een Turkse Nederlander, tevens een belangrijke getuige in het liquidatieproces waarin ook Willem Holleeder terechtstaat, is afgelopen zondag om het leven gekomen tijdens het vissen.

Het gaat om Hidr Korkmaz. Hij raakte een elektriciteitspaal tijdens het uitgooien van zijn hengel. Daardoor werd hij geëlektrocuteerd. Het ongeval vond plaats in Oost-Europa, waar Korkmaz een teruggetrokken bestaan leidde. De lokale overheid gaat uit van een tragisch ongeluk en dus niet van een afrekening.

Drugs

Korkmaz was een drugshandelaar in de Amsterdamse onderwereld. Hij is ingezet als getuige in het proces tegen Willem Holleeder dat nog loopt, waarin het OM 18 miljoen aan criminele gelden wil terugvorderen van de verdachte. Ook was hij kroongetuige in de zaak tegen drie mannen die werden verdacht van de moord op een vastgoedhandelaar Willem Endstra in 2004. Ze werden allemaal vrijgesproken, omdat de rechter Korkmaz onbetrouwbaar vond.

Korkmaz is de zoveelste getuige tegen Holleeder die is omgekomen. Willem Endstra kwam om na vele uitvoerige verklaringen tegen Holleeder. Hij voorspelde dat de groep van Holleeder hem zou laten doodschieten.

  • Loading...