Turkse Nederlander genomineerd voor ‘Jongere van het Jaar 2017’

Door | Binnenland

Al acht jaar reikt jongerenkrant 7Days de Jongere van het Jaar Award uit aan talentvolle, succesvolle of dappere jongeren. Dit jaar maakt de Turks-Nederlandse Elke Lale van Achterberg kans om ‘Jongere van het Jaar 2017’ te worden. Klik op deze link om te stemmen.

Tot 24 november kan er gestemd worden. Komende week gaat Elke in het kader van Wereld Gehandicapten Dag naar Istanbul om bij L’Oréal Paris aandacht te vragen voor een inclusieve samenleving.

De 17-jarige Turks-Nederlandse Elke Lale van Achterberg is door jongerenkrant 7Days genomineerd als ‘Jongere van het Jaar 2017’. Dit vanwege haar missie om meer diversiteit in de samenleving te creëeren. Dit doet ze onder andere als model, rolstoelschermster en ambassadrice van de nieuwe Stichting Sue’s Warriors. De missie van Sue’s Warriors is om in 15 jaar gelijkwaardigheid in de samenleving voor mensen met en zonder lichamelijke beperking te creëeren. Dit doen zij doormiddel van mode en (social)media.

Na een verkeerde koprol zes jaar geleden bleef Elke zó lang pijn in haar been houden, dat ze liever zonder onderbeen verder leefde. Tijdens de Amsterdam Fashion Week liep ze, met prothese, over de catwalk. Op het WK rolstoelschermen won ze vier prijzen bij de junioren. ”Ik strijd echt voor meer diversiteit in deze maatschappij’, vertelt ze. “Je bent niet anders als je een been mist of in een rolstoel zit”.

Eerder speelde ze in een reclame van L’Oréal.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...