Turkse Nederlander in actie tegen armoede in Nederland

Osman Bosuguy, een maatschappelijk betrokken Turkse Nederlander werkt aan een landelijk maatschappelijk initiatief.
Esra Altun

Met het project Eat & Pray & Love wil hij armoede in Nederland op de kaart zetten.

Gedurende de vastenmaand Ramadan wil Osman het voortouw trekken om met vele anderen geld in te zamelen voor de Nederlandse voedselbanken, kledingbanken en Stichting Leergeld. Deze drie organisaties zouden de hulp goed kunnen gebruiken. Ook probeert hij kerken, moskeeën en synagogen te betrekken bij dit initiatief. Meerdere prominente rolmodellen hebben inmiddels hun steun toegezegd.

Dat de inzamelingsactie gedurende de Islamitische vastenmaand plaatsvindt is symbolisch: Ramadan is de maand van solidariteit en bezinning. Osman benadrukt dat hij met deze actie alle armen in Nederland wil helpen, ongeacht afkomst en religie. Hij ambieert dat er een breed draagvlak zal ontstaan voor dit initiatief

Osman
Initiatiefnemer Osman is een voormalig maatschappelijk werker. Tevens is hij mede-oprichter van TNT (Turks Nederlands Tegengeluid). Hij kwam derhalve beroepshalve regelmatig schrijnende situaties tegen. Toen een moeder hem op straat vertelde dat ze haar kinderen met Kerstmis vla van twee dagen oud eten heeft gegeven was de maat vol voor Osman. Het was tijd voor actie: hij kwam op het idee om een initiatief te starten, en al snel kreeg het project de naam ‘Eat&Pray&Love’ toebedeeld.

Osman roept iedereen op om deze actie te steunen. Heb je vragen voor Osman? Of wil je hem helpen? Je kan hem per e-mail ([email protected]) bereiken.