Turkse Nederlander krijgt 19,5 jaar gevangenisstraf

Door | Binnenland

De 46-jarige Turkse Tilburger Zekeriya K. krijgt 19,5 jaar gevangenisstraf voor het beramen van drie liquidatiepogingen. Justitie had 20 jaar cel geëist tegen de man, de rechtbank is daar zes maanden onder gaan zitten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Zekeriya K. is de hoofdverdachte in de Tilburgse Kapelzaak, die draait om drie mislukte liquidaties in Tilburg en Goirle uit 2012.

Naast de Turkse Nederlander zijn er nog elf verdachten in de zaak, die zich afspeelt in het Tilburgse drugsmilieu. De man die in opdracht van K. de liquidatiepogingen uitvoerde, is veroordeeld tot 13 jaar cel.

Hennep

Negen verdachten zijn veroordeeld voor de betrokkenheid bij het kweken van hennep. Zij kregen taakstraffen variërend van 60 tot 240 uren opgelegd. Twee verdachten werden vrijgesproken.

Het langslepende proces werd gehouden in de ‘bunker’ van de Amsterdamse rechtbank. Justitie schilderde K. af als ‘de Turkse meester van Tilburg’, die met grove intimidatiepraktijken een schrikbewind voerde in de Brabantse drugswereld.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...