Turkse Nederlander sinds maand vast in Turkije

Door | Binnenland

De 23-jarige Anil Sayar wilde op De dag van de Arbeid demonstreren op het Taksimplein, wat door de overheid is verboden. Het plein werd afgesloten door veel politiemacht en uiteindelijk werden er 200 mensen gearresteerd.

De familie van Anil vreest ervoor dat hij nog een hele tijd vastgehouden zal worden. 

Anil vertrok eind april met een groep vrienden naar Turkije. De dag van de Arbeid is een nationale feestdag in Turkije dat op vele locaties uitbundig wordt gevierd. Echter was het verboden om een betoging te houden op het Taksimplein, een plein dat heilig is voor vooral linkse groeperingen in Turkije.

Honderden betogers negeerden het verbod en wilden de politiebarricades doorbreken om alsnog op het plein te komen. 200 mensen werden daarbij opgepakt, waaronder de Amsterdamse Anil.

De advocaat van Anil verwacht dat hij wordt vrijgesproken. Toch is er kans dat het Turkse Openbaar Ministerie het proces zal rekken waardoor hij langer vast blijft. Vandaag zal zijn familie en vrienden demonstreren in Den Haag voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij willen dat de Nederlandse overheid druk uitoefent op Turkije zodat hij snel vrij komt.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...