Turkse Nederlanders doneren binnen paar uur bijna 5 duizend euro voor weeskinderen

Turks.nl Redactie

De Turks-Nederlandse vrijwilligersorganisatie Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı startte gisteren een doneeractie voor weeskinderen in Osmaniye, Turkije. De organisatie laat weten aan Turks.nl dat het bedrag in minder dan een dag is opgehaald.

Er is zelfs meer gestort dan het benodigde bedrag van €4.700. Het geld dat is binnengekomen nadat het doel is behaald zal worden besteedt aan cadeautjes voor de kinderen.

UPDATE❗️ We zijn geen 24 uur verder en hebben ons doel behaald! We zijn TROTS! Bedankt voor alle donaties en bedankt…

Posted by Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı – Nederlands Turkse Vrijwilligers Stichting on Tuesday, February 20, 2018

De weeskinderen Cennet, Suayb, Luceyin (broers en zussen) die woonachtig zijn in Osmaniye, Turkije, zijn geboren met een afwijking van de voeten (klompvoet). Ze hebben een operatie nodig om te herstellen, maar de zorgverzekering vergoedt alleen de fysioptherapie behandelingen.

Deze kinderen kunnen nu geopereerd worden en hebben 80-90% kans om na de operatie met behulp van fysiotherapie normaal te kunnen lopen. De Turks-Nederlandse vrijwilligersorganisatie Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı schoot te hulp en wist binnen enkele uren het benodigde bedrag voor de operatie binnen te halen: 21 duizend Lira, omgerekend zo’n 4.700 euro.

  • Loading...