Turkse Nederlanders openen superluxe grootste privéspa van Nederland

Turks.nl Redactie
Total
5
Shares

De Turks-Nederlandse ondernemers Cengiz Murt en Ali Kazan openen een superluxe privéspa in de Dorpsstraat in Zoetermeer: Elita Spa. BN’ers staan volgens Murt al in de rij.

De privéspa is integendeel tot andere spa’s geheel privé en hoef je dus niet met anderen te delen. De privéspa krijgt drie verschillende ruimtes voor minimaal twee tot maximaal tien personen.

Murt en Kazan wilden de spa aanvankelijk in Rotterdam openen: “Daar heb ik ook een tijd gewoond, maar wat ik merkte, was dat de gemeente twijfels had bij het concept. Ze waren bang dat het een erotische sauna zou worden, maar dat is juist helemaal niet de bedoeling en ook ten strengste verboden”, zegt Murt.

“Daarnaast heb je ook met allerlei regels te maken. Een privéspa mag niet in een woonwijk of in een industriegebied worden geplaatst.”

Het pand aan de Dorpsstraat stond jaren leeg: “Via een lokale makelaar werd ik getipt over deze locatie. Van buiten ziet het er klein uit. Ik dacht: nee dit is het ook niet. Een jaar later werd ik weer door hem benaderd of ik het echt niet wilde zien, want het stond nog steeds leeg. Uiteindelijk ben ik toen toch langsgekomen en was enorm verbaasd.”

De verbouwing begon in januari en in juli hopen de Turkse Nederlanders de spa te openen. “We wachten nog op het ventilatiesysteem dat uit Turkije moet komen.’’ Daarna is het alleen nog een kwestie van het decor maken. “Dit is de grootste kamer van 130 vierkante meter”, vertelt Murt tijdens een rondleiding door het pand aan het AD. Deze kamer bevat als enige een zwembad. “Dat was een ongelofelijke klus. Er komt ook een Finse sauna in, een hamam en loungeplekken. Je kunt je eigen films bekijken en je eigen muziek luisteren. We wilden in deze kamer een Arabische sfeer creëren, waardoor die luxe uitstraalt.”

Er wordt ook nog druk gewerkt aan de kleinste kamer van zeventig vierkante meter, waar een sauna en loungeplekken in worden gebouwd, en aan de kamer van negentig vierkante meter voor maximaal zes personen. Hier zit ook een hamam bij: “De ene kamer wordt heel strak en modern en in de andere kamer komen allerlei planten te staan.”

Het eten dat besteld kan worden, wordt door een luik doorgegeven. Hiervoor werken ze onder meer samen met De Lekkere Winkel, vlak naast het pand.

Gasten kunnen voor minimaal 2,5 uur een kamer boeken. “Er is al veel interesse voor dit concept. Onze website is nog niet eens in de lucht, we hebben alleen nog een facebookpagina. In een paar maanden hadden we al rond de 2000 likes en elke dag krijg ik berichten van mensen die willen weten wanneer het opengaat. Ook veel bekende Nederlanders, waarvan ik de naam natuurlijk niet ga zeggen, hebben al laten weten geïnteresseerd te zijn. Het is voor mensen die met rust gelaten willen worden, niet van openbare sauna’s houden en graag met vrienden, familie of hun vriend of vriendin samen willen relaxen. Het is ook bedoeld voor kinderen.”

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich netjes gedraagt, hebben de ondernemers strenge huisregels opgesteld. Zo is seks ten strengste verboden. “Dit is echt bedoeld om te recreëren. Wie de huisregels overtreedt, krijgt een fikse boete. Het moet gewoon leuk blijven en gebruikt worden waarvoor het is bedoeld. De gemeente Zoetermeer is erg enthousiast en hoopt ook dat het toeristen en mensen uit heel Nederland naar de stad lokt”, vertellen ze.

De privéspa is straks alleen via de website te boeken. In- en uitlopen kan niet zomaar, waardoor er nog meer privacy is voor de gasten. En de prijs, die wordt steeds kleiner, als je met meerdere mensen boekt.

“We zeggen dat een kamer voor minimaal twee personen is, maar als je echt alleen wilt zijn, mag dat ook. Je moet dan wel voor twee personen betalen. De duurste kamer kost 175 euro voor 2,5 uur voor twee personen. Kom je met tien mensen, dan wordt het ongeveer 55 euro per persoon”, aldus Murt.

  • Loading...