Turkse Nederlanders opgepakt bij internationaal onderzoek heroïnehandel

In Den Haag zijn woensdag drie mannen van vermoedelijk Turkse afkomst aangehouden in een gezamenlijk Duits-Nederlands onderzoek naar heroïnehandel.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de heroïne vanuit Turkije wordt gebracht, waarbij de drie aangehouden Turkse Nederlanders een sleutelrol in zouden hebben gespeeld.

Op 30 september werd in Duitsland al een transport onderschept waarbij 18 kilo heroïne zat verstopt in vijf brandblussers.

In december werd opnieuw een transport van levering van 16 kilo onderschept, die bedoeld was voor Keulen.

Het onderzoek startte eerder dit jaar in Duitsland, toen daar de vermoedens rezen van een grootschalige heroïnehandel. Toen de Turkse Nederlanders als mogelijke verdachten werden aangemerkt, werd Nederland benaderd om aan te sluiten bij het onderzoek.

In Den Haag zijn woensdag drie woningen en een juwelierszaak doorzocht.

Tijdens de daarop volgende vijf doorzoekingen in woningen en bedrijven, werd vervolgens een aantal voor het onderzoek erg interessante vondsten gedaan.

Hieronder bevond zich ruim tien kilo heroïne, vijf kilo henneptoppen, een groot aantal goederen voor de verwerking en verpakking van harddrugs, edelmetalen en ruim 100.000 euro aan contant geld.

Volgens de Duitse politie heeft de bende in 2017 in totaal 100 kilo heroïne ter waarde van 2 miljoen euro vanuit Turkije naar Duitsland  vervoerd in brandblussers.