Turkse Nederlanders veroordeeld voor verspreiden anti-homoflyers

Turks.nl Redactie

Drie Turks-Nederlandse mannen zijn veroordeeld tot een boeten van 500 euro. Salahattin Y. (31) en Cengiz E. (31) uit Den Haag en Erdal A. (41) uit Rotterdam hebben zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het aanzetten tot discriminatie van homoseksuelen.

Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van veertig uur tegen de drie mannen. De rechter vond een taakstraf te zwaar en oordeelde de drie tot een geldboete.

Loading...

Het drietal verspreidde de flyers in oktober 2016, naar eigen zeggen om onder de aandacht te brengen hoe religieuze mensen denken over het plaatsen van kinderen bij een homoseksueel stel.

De actie ontstond toen ze op het internet lazen over de beslissing van een Engelse rechter om een kind van christelijke ouders onder te brengen bij een homostel. “Dat raakte mij als vader”, aldus een van de verdachten.

Loading...

“Mensen moeten weten dat dit gebeurt. Wij willen ze waarschuwen voor normen en waarden waar religieuze mensen niet achter staan”, zei A. eerder. Y. zei dat hij als vader werd geraakt door het verhaal van de familie.

De verdachten drukten 10.000 flyers met negatieve teksten over homoseksualiteit en duwden vierduizend exemplaren door brievenbussen in Amsterdam.

In de flyers stond onder andere dat homoseksuelen een zelfmoordpercentage hebben van meer dan 200% en dat er een grotere kans bestaat op seksueel misbruik van kinderen.

Loading...

Ook waren religieuze teksten te lezen over hoe kwalijk homoseksualiteit is. Er ontstond al snel ophef over de teksten. De politie kreeg meer dan 250 meldingen binnen over de flyers.

  • Loading...