Turkse Rotterdammer in de race om mooiste man van Nederland te worden

De Turks-Rotterdamse Mert Açıkel heeft de finale gehaald van Mister of the Netherlands. Het AD interviewde hem.

Mert vindt dat hij er zeker mag zijn, maar hij had zichzelf niet aangemeld voor de mooie mannenverkiezing. Een vriendin van hem had hem opgegeven: “Ze had gezegd dat ik de knapste was en heeft het inschrijfformulier ingevuld. Ze belde me de avond voor de voorronde dat ik mocht langskomen. Dat was wel even een verrassing, maar ik ben gewoon gegaan.’’

Mert mocht bij de voorrondes door na de finale, waar hij het opneemt tegen 15 andere mannen. De finale vindt op 20 april plaats in het Worldhotel Wings in Rotterdam. Als hij die finale wint, gaat hij door naar de internationale verkiezing in Vietnam. Als hij ook die verkiezing wint, mag hij naar de Universe-verkiezing in de Filipijnen.

Momenteel is hij bezig met zijn opleiding tot opticien. De 23-jarige Rotterdammer wil aankomende zomer afstuderen, maar hij hoopt model te worden.

Makkelijk is het niet. Mert gaat vier tot vijf keer per week naar fitness om er zo strak mogelijk uit te zien.

Wat er dan zo knap aan hem is? Volgens Mert zijn vooral zijn glimlach en ogen mooi: “Daar krijg ik de meeste complimentjes over. Maar ik ben ook heel sociaal en spontaan. Ik kan eigenlijk met iedereen goed opschieten. Dat gaat me zeker ook helpen om indruk te maken op de jury. Want je kan wel knap zijn, maar je moet ook iets te vertellen hebben.’”

Hij moet niet alleen de jury overtuigen, maar hij heeft ook de mensen thuis nodig. Een deel van de uitslag wordt namelijk door online stemmen bepaald.