Turks.nl

Turkse tiener bijna doodgeslagen met knuppel vol spijkers

GVA

GVADe 17-jarige Talha Yildiz uit het Belgische Hamme is door een onbekende man aangevallen met een knuppel vol spijkers. 

Dat meldt GVA.be.

Talha ligt nu met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis. Volgens zijn familie is het een wonder dat hij nog leeft, omdat hij meerdere malen is geraakt op het hoofd. Het motief van de dader is onbekend.

De 17-jarige Turkse jongen die al vijf jaar met zijn ouders in Hamme woont, zat afgelopen zondag met twee vrienden in een park van het zonnetje te genieten. Toen de jongeren later op de middag naar huis terugkeerden, besefte Yildiz dat hij zijn portemonee in het park had laten liggen.

‘Hij sprong op de fiets van een van zijn vrienden om de portemonnee op te halen in het park’, vertelt zijn moeder. ‘Maar terwijl zijn vrienden op de hoek van de straat stonden te wachten, hoorden ze plots een enorm geroep en getier. Toen ze dichterbij gingen kijken, zagen ze een man met een zware knuppel slaan op het hoofd van mijn zoon.’

Toen de vrienden wilden ingrijpen, liep de dader snel weg naar zijn kleine auto. Nog voor ze de man konden tegenhouden, was hij al weggereden.

Talha Yildiz lag intussen zwaargewond op de grond. ‘Die man heeft ­Talha nét naast zijn oogkas geraakt’, zeggen zijn ouders, die hem gistermiddag voor het eerst konden spreken in het ziekenhuis. ‘Het is een wonder dat hij nog leeft. Want de knuppel waarmee hij geslagen werd, was voorzien van grote nagels.’

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl