Turkse trouwstoet hard aangepakt: 5 jaar rijverbod en 4 duizend euro boete

Turks.nl Redactie
Total
Shares

Turkse Belgen zijn zwaar gestraft door de Belgische rechter voor gevaarlijk rijgedrag bij een trouwstoet. “Het is gedaan met de trouwstoeten, althans, in deze regio”, zegt de rechter.

De straffen gaan van geldboetes van 2.000 euro tot 4.000 euro voor Ahmet D., die al een aanzienlijk strafblad had. Verder kregen alle verdachten een rijverbod van drie tot vijf jaar en werden er drie voertuigen in beslag genomen waaronder een Porsche Cayenne.

Zes verdachten werden vrijgesproken door de politierechter omdat er sprake is van twijfel. Meerdere verdachten hadden ook de vrijspraak gevraagd omwille van de privacy en de beelden die gefilmd werden, maar politierechter D’hondt maakte duidelijk dat hier geen sprake van kon zijn: “De verkeersveiligheid gaat voor op de privacy in dit geval.”

Op 11 februari 2017 ontving de politie verschillende meldingen over een huwelijksstoet van een twintigtal voertuigen. De stoet reed op de R4 richting Terneuzen. Het verkeersonveilig gedrag bestond uit onder meer keren op de snelweg, rijden op de pechstrook, met de vier richtingaanwijzers rijden, uit het voertuig hangen, het verkeer tot stilstand brengen, filmen en uitstappen.

De politie kwam ter plaatse en haalde de stoet uit het verkeer. Uiteindelijk konden er 19 verdachten geïdentificeerd worden. Het gingen om mannen van Turkse afkomst uit Lokeren, Turnhout en Antwerpen. Ze werden beschuldigd van kwaadwillige belemmering van het verkeer

  • Loading...