Turkse trouwstoet zet buurt op stelten: meerdere schoten afgevuurd

Facebook zijn videobeelden te zien van een Turkse trouwstoet die de buurt op stelten zetten in Waterschei, bij Genk. Het verkeer wordt geblokkeerd, een rookwolk veroorzaakt door slippende banden vult de straat en er wordt zelfs geschoten (met een alarmpistool).

Het voorval vond gisteren plaats aan de Stalenstraat in Waterschei, bij Genk; wagens aan de populaire winkelstraat blokkeerden de weg. Een bestuurder slipt fel met zijn banden waardoor er heel wat rookontwikkeling ontstaat. Niet veel later doen ook andere bestuurders hetzelfde en hangt er dikke rook. Intussen hoor je geweerschoten, die van een alarmpistool zouden komen.

Trouwstoet veroorzaakt ophef in Genk

Opnieuw beelden van een trouwstoet, dit keer in Genk. Het verkeer lag plat, er was veel rook en er werden schoten gelost. Lees meer: http://bit.ly/2GGAduZ

Posted by VTM NIEUWS on Sunday, April 8, 2018

De politie kreeg enkele oproepen binnen over de stoet, maar toen ze ter plaatse kwam, waren de betrokkenen al vertrokken, meldt de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V). De burgemeester heeft de politie opgedragen om in de mate van het mogelijke voor verhoogd toezicht te zorgen.

Dries benadrukt dat feesten mag, maar dat dit geval niet te tolereren is. “Dit kan niet voor de openbare orde. De politie zal een onderzoek voeren op basis van de videobeelden en indien mogelijk betrokkenen identificeren.” Genk zal ook bekijken hoe het preventief te werk kan gaan om de bevolking duidelijk te maken dat dergelijk gedrag niet door de beugel kan.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zühal Demir, bekend van haar toespraken bij PKK-bijeenkomsten, haalt zondag in een Facebook-post hevig uit naar de feestvierders.

Dit is wat ik bedoel met het duidelijk aangeven van grenzen. Dit pikken we niet meer. Dit is geen uiting van vreugde bij…

Posted by Zuhal Demir on Sunday, April 8, 2018

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vindt het “onbegrijpelijk dat sommigen hun les nog niet geleerd hebben”. “De heisa van de afgelopen weken heeft er alleszins voor gezorgd dat zowel de federale als de lokale politie alerter geworden is voor dit wangedrag. Dat zal in deze zaak niet anders zijn. Zo’n gedrag is niet alleen ongelooflijk egoïstisch, maar ook nog eens ongelooflijk dom. Zeker als je weet dat alles gefilmd wordt. Boontje komt dra om zijn loontje”, aldus Weyts.