Turkse vereniging doorzeefd met kogels

Turks.nl Redactie

Een Turkse vereniging in Genk, in de wijk Waterschei, werd afgelopen nacht doorzeefd met kogels. Dat meldt de Turks-Vlaamse nieuwssite DeJongeTurken.be.

Cengiz Açık, de voorzitter van de vereniging, deed de volgende verklaring: “Volgens ooggetuigen werd ons cultuurhuis om 05:00 uur ‘s nachts doorzeefd met kogels. Om 8:30 uur heeft Asim, de verantwoordelijke van het cultuurhuis, lege hulzen op de grond gevonden en heeft dit onmiddellijk aan ons laten weten.

Na verdere analyse zagen we dat het raam werd doorzeefd met vier kogels. We hebben onmiddellijk de politie en de burgemeester hiervan op de hoogte gebracht. Wij (de Turkse gemeenschap) zijn zeer gespannen door de laatste ontwikkelingen. We hebben vertrouwen in de Belgische politie en haar justitie. We hopen dat de daders zo snel mogelijk worden gearresteerd.”

”Als Turkse gemeenschap zijn we zeer ongerust en bezorgd omtrent de laatste gebeurtenissen in België, met name specifiek in Antwerpen”, voegde de voorzitter er nog aan toe.

Antwerpen

Het is onrustig in Antwerpen vanwege gevechten tussen Turkse bewoners en aanhangers van de terreurbeweging PKK. Afgelopen vrijdag wijkten terreursympathisanten af van de afgesproken route en reden met provocerende leuzen door de Brederodestraat, een overwegend Turkse straat.

Er braken gevechten uit, honderden gingen met elkaar op de vuist. Gisteravond ging het weer mis en vielen gewonden bij gevechten. Er is een samenscholingsverbod ingesteld voor de buurt.

Bedreiging PKK

Vorige week bracht de terreurbeweging PKK een verklaring uit. Ze lieten weten dat ze aanslagen zouden plegen in Europa, vooral op Turkse verenigingen. In Antwerpen en nu ook Genk zijn meerdere aanvallen van de PKK geweest.