Turkse vereniging Rotterdam aangevallen door PKK

Door | Binnenland

Het gebouw van de Turkse vereniging Geylani in Feijenoord, Rotterdam is maandag aangevallen door sympathisanten van de terreurbeweging PKK.

Ramen van het pand zijn ingegooid en er zijn terroristische leuzen geschreven op de muren geschreven.

Voorzitter van de vereniging, Alidede Taş, noemt de vernieling een harde klap voor de vereniging en denkt dat het te maken heeft met de militaire operatie van Turkije in Afrin tegen de terreurbeweging PKK.

Taş gaat dinsdagmiddag aangifte doen bij de politie. Hij zegt niet te weten of de zaak uit de hand loopt en zegt tegen het AD: “Je weet maar nooit of er straks iets als een molotovcocktail naar binnen wordt gegooid.”

In heel Europa verstoren aanhangers van PKK/YPG de orde, vanwege de militaire operatie van Turkije in Noord-Syrië tegen YPG, de Syrische tak van de PKK.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan is om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Volgens de Turkse president Erdoğan is Manbij, dat ook onder controle staat van YPG, het volgende doel.

 

 

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...