Update in zaak verbrande pasgeboren Turks-Nederlandse baby

Het OLVG heeft een brief gestuurd aan de ouders van Muhammed, de Turks-Nederlandse baby wiens voetje afgelopen week grotendeels verbrandde. In die brief nodigt het ziekenhuis de ouders van het kindje uit voor een gesprek. Dat meldt AT5.

‘In het gesprek willen we de gebeurtenissen opnieuw met u doornemen en uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Wij hopen op deze manier de communicatie te herstellen’, schrijft het ziekenhuis onder andere in de brief. De ouders van Muhammed zeggen gebruik te willen maken van die mogelijkheid. Het gesprek gaat volgens At5 hoogstwaarschijnlijk volgende week plaatsvinden.

Foto’s van de brandwond:

De ouders van Muhammed zouden vooral willen weten hoe het is gebeurd, vertelde letselschadejurist Rachid Boudouan gisteren aan AT5. De familie ergert zich met name aan de vage communicatie vanuit het ziekenhuis. In de eerste instantie zouden ze te horen hebben gekregen dat de wond al in de buik was ontstaan. Een tweede mogelijkheid is dat het mogelijk misging bij het geven van een prik meteen na de geboorte.

Voor het geven van die prik werd de voet van Muhammed opgewarmd met een plastic handschoen gevuld met water. Dat water hoort lauw te zijn, maar volgens Boudouan was het vermoedelijk kokend heet.

Muhammed kampt met een derdegraads brandwond en zenuwschade. Volgens het OLVG is inmiddels duidelijk dat de brandwond is ontstaan ná de bevalling. Over de details kan een woordvoerder niets zeggen, omdat het incident onderzocht wordt: ”Het is ongelooflijk vervelend. Een zeer uitzonderlijke situatie.”

Jurist Boudouan laat weten sowieso een klacht in te dienen bij het Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg.