Vernieling en brandstichting moskeeën Nederland

Moskeeën in Roosendaal en in Bergen op Zoom zijn na de aanslagen in Parijs het doelwit geweest van vernielingen.
Turks.nl Redactie

Door een ruit van de Ulu Moskee in Bergen op zoom is een baksteen gegooid. “Dit is geen vandalisme, dit zijn de frustraties van vrijdagavond. Er is gewoon een doel gezocht. Ons gebouw is echt als moskee herkenbaar,” zegt voorzitter Hüseyin Türk. Toch blijft het bestuur positief.

Roosendaal
Bij de moskee aan de Burgemeester Scheinderlaan is geprobeerd brand te stichten. Het gebouw liep lichte schade op. De dader is gefilmd door veiligheidscamera’s en de politie is een onderzoek gestart. “Er zijn volgens de politie indicaties vanuit welke hoek de dader komt. Dat is te zien aan de schoenen van de dader”, zegt voorzitter Mohamed Amezian. De zwarte laarzen die de dader aan had, zouden duiden op een rechtsextremist.

Afschuw
Moskeeën in Brabant en Zeeland hebben via de Samenwerking Moskeeën Brabant (SMB) laten weten geschokt te zijn van de aanslagen in Parijs. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familieleden en naasten. Laat de aanslagplegers geen wig drijven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de samenleving”

  • Loading...