Vernieling en brandstichting moskeeën Nederland

Door | Binnenland

Door een ruit van de Ulu Moskee in Bergen op zoom is een baksteen gegooid. “Dit is geen vandalisme, dit zijn de frustraties van vrijdagavond. Er is gewoon een doel gezocht. Ons gebouw is echt als moskee herkenbaar,” zegt voorzitter Hüseyin Türk. Toch blijft het bestuur positief.

Roosendaal
Bij de moskee aan de Burgemeester Scheinderlaan is geprobeerd brand te stichten. Het gebouw liep lichte schade op. De dader is gefilmd door veiligheidscamera’s en de politie is een onderzoek gestart. “Er zijn volgens de politie indicaties vanuit welke hoek de dader komt. Dat is te zien aan de schoenen van de dader”, zegt voorzitter Mohamed Amezian. De zwarte laarzen die de dader aan had, zouden duiden op een rechtsextremist.

Afschuw
Moskeeën in Brabant en Zeeland hebben via de Samenwerking Moskeeën Brabant (SMB) laten weten geschokt te zijn van de aanslagen in Parijs. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familieleden en naasten. Laat de aanslagplegers geen wig drijven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de samenleving”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...