Verslaggever Turks.nl geïntimideerd bij PKK-bijeenkomst

Turks.nl Redactie

Een verslaggever die verslag deed van een bijeenkomst van terreursympathisanten is geïntimideerd door aanwezigen bij het terreurevenement.

PKK-aanhangers vierden een feest in Den Haag, om de lente te verwelkomen. Veel had het met het seizoen niet te maken, er werden alleen maar terroristische leuzen geroepen als ‘Serok Biji Apo’ en ‘Her Biji Kurdistan’.

”Ik werd constant bekeken door de gele vestjes. Vervolgens werd mijn metgezel aangesproken op het feit dat hij niet mee danste in de ‘halay’ (Turkse dans, red.). Op de vraag of hij Koerdisch was, antwoordde hij ‘nee’ en kreeg het antwoord: ‘rot dan op’.

Op het moment dat we wilden vertrekken, werden we gefotografeerd door de beveiligers van de organisatie. Tot slot werden we een paar straten achtervolgd door twee mannen, die afhaakten toen we ze opwachtten bij een hoekje met inmiddels toegesnelde hulp”, zegt de verslaggever.

PKK geniet van een gedoogbeleid in Nederland, terreur van de PKK mag openlijk worden verheerlijkt. Duitsland verbood onlangs symbolen van PKK.


  • Loading...