VIDEO: Hümeyra begraven in Karaman

De 16-jarige Hümeyra Ergincanlı is begraven in Karaman, waar haar familie vandaan komt. Hümeyra werd dinsdag doodgeschoten door de 31-jarige Bekir E.

Het lokale nieuwsmedium KaramanTV plaatste beelden van de begrafenis op Facebook. Daarbij is onder andere de rouwende vader en haar oom te zien. Ze bedanken iedereen voor alle gebeden.

Hümeyra Cenaze Töreni Mezarlık

Posted by Karaman on Friday, December 21, 2018

Gisteren was er al een dienst bij de Mevlana Camii moskee in Rotterdam. Daarbij waren honderden mensen aanwezig.

Onderzoek

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat onderzoek doen naar het optreden van Reclassering Nederland en de politie Rotterdam in de aanloop naar de dood van Hümeyra.

De inspectie gaat onderzoeken hoe de reclassering en de politie hun taken hebben uitgevoerd tot het moment van het incident. Indien nodig betrekken ze ook andere instanties in het onderzoek.

Debat

De Tweede Kamer wil een debat over het Rotterdamse drama en de voorafgaande eerdere gebeurtenissen. Het handelen van politie en justitie zal daarbij een belangrijk thema zijn.

De VVD stelt in een reactie: “Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is nu niet aan de politiek om zich in deze zaak te mengen. We willen nu eerst  het onderzoek afwachten.”

Eerder liet Tunahan Kuzu van DENK al weten “dat het laatste woord nog niet gezegd is” over de zaak.