Voorzitter Turks-Azerbeidzjaanse vereniging vervolgd om ‘Armenen-uitspraak’

Door | Binnenland

In 2014 werd er gedemonstreerd tegen een monument in Almelo ter nagedachtenis aan de Armeense slachtoffers, die vielen tijdens de deportatie van Armenen uit Anatolië. Enkele Turkse organisaties wilden tegen dit monument protesteren, omdat zij van mening waren dat er geen sprake was van genocide en het daarom geen genocidemonument genoemd mocht worden.

Aşkın roepte tijdens zijn toespraak dat ‘Karabach het graf van de Armeniërs zal worden’. Na een enorme campagne van Armeense belangenorganisatie’s  is nu dus besloten om hem te vervolgen voor die uitspraken, vanwege het oproepen tot geweld tegen Armeniërs.

In een eerder interview met DemetTV zegt Aşkın het volgende over zijn uitspraak: “Wij hebben geen problemen met Armeniërs in Nederland. Ons probleem is alleen met de Armeniërs die met geweld Karabach bezetten. Zij hebben veel dodelijke burgerslachtoffers gemaakt. Wij eisen dat Karabach terug wordt gegeven aan Azerbeidzjan, waar het gebied formeel toe behoort. Mijn uitlatingen hebben betrekking op de bezetters die bloed vergieten.”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...