Vreedzame Turks-Nederlandse demonstratie aangevallen door PKK’ers

Turks.nl Redactie

Turkse Nederlanders demonstreerden zondag tegen de terreurbeweging PKK en wilden solidariteit tonen met het Turkse leger op het Malieveld in Den Haag. De vreedzame demonstratie werd echter aangevallen door PKK’ers.

Lokaal persbureau Regio15 meldt dat volgens informatie van de politiewoordvoerder de vreedzame demonstratie van Turkse Nederlanders zonder incidenten was verlopen.

Bij het naar huis gaan werden de Turkse Nederlanders op weg naar huis opgewacht door PKK’ers een aangevalen.

Eén persoon die aangevallen werd riep om politie, en kreeg in eerste instantie hulp van de bemanning van 1 politie auto.

Een aantal medewerkers van de HTM afdeling controle en veiligheid die op het Korte Voorhout bij de tramhalte stonden kwamen de politie te hulp.

Een 15-tal politiewagens kwam ter plaatse om tussenbeide te komen. Eén persoon is uiteindelijk zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft negen personen aangehouden, en naar diverse bureaus vervoerd.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.