VVD boos om ‘Turkse’ koningsspelen

Turks.nl Redactie

De VVD heeft zich verontwaardigd over de manier waarop de koningsspelen worden gevierd op de openbare basisschool de Klimop in Rotterdam. Daar worden de koningsspelen samen gevierd met de Turkse Kinderdag op 23 april. Dat meldt het AD.

Volgens de VVD is er sprake van ‘verering’ van Atatürk, de stichter van de republiek Turkije. De partij beweert dat de viering omlijst wordt met een grote Turkse vlag en Turkse muziek en vind dat ongemakkelijk. Ze hebben er vragen over ingediend bij het college.

De schooldirectie herkent zich niet in die beschuldigingen. ”Deze school viert al 35 jaar de Internationale Dag van het Kind, een van oorsprong Turks feest. Sinds 5 jaar combineren zij het met de Koningsspelen, omdat het niet handig is om twee feestdagen in één week te vieren”, aldus een woordvoerder van het schoolbestuur.

Volgens de woordvoerder wordt op de Dag van het Kind aandacht besteed aan alle culturen: ”Er hangt niet alleen een Turkse vlag, maar ook een Amerikaanse, Finse, Somalische en Nederlandse vlag. Tijdens een talentenjacht zouden zowel Engels, Nederlandse en Turkse liedjes zijn gedraaid, evenals het koningsspelen-lied Okido. Ze hebben een hele leuke dag gehad.”

De ‘Turkse’ koningsspelen op de school:

De 8e groepers begeleiden de kleuters bij de spelletjes

Posted by Basisschool De Klimop on Friday, April 21, 2017

  • Loading...