VVD woedend om verspreiding anti-PKK folders, maar zwijgt bij PKK-aanvallen op Turkse verenigingen

Turks.nl Redactie

Leefbaar Rotterdam en regeringspartij VVD zijn woedend om de verspreiding van anti-PKK folders van sekteleider Adnan Oktar in Nederland.

De afgelopen dagen zijn 150 duizend exemplaren verspreid van een anti-PKK folder. De PKK wordt door onder andere Nederland, de EU, de NAVO en de VS erkend als terreurorganisatie. In Duitsland is het verboden vlaggen van PKK te dragen in het openbaar. De PKK is overigens verantwoordelijk voor zo’n 30 duizend doden.

De VVD in de Tweede Kamer en in de Rotterdamse gemeente heeft er vragen over gesteld. De partij maakt zich zorgen over ‘verdere verhitting in Nederland van de stammenstrijd in het Midden-Oosten’. Ook Leefbaar Rotterdam heeft om opheldering gevraagd in de gemeenteraad van Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf spreekt van ‘haatzaaiende propaganda’ en wil dat de gemeente een ‘stevig gesprek’ voert met de uitgeverij.

Dubbele maat?

De ophef uit de partijen is opvallend genoeg alleen maar gericht tegen acties van Turkse Nederlanders en niet tegen acties van sympathisanten van de terreurbeweging PKK in Nederland. Noch de VVD, noch Leefbaar Rotterdam, sprak zich uit over de PKK-aanval op een moskee van de Turkse vereniging Geylani in Rotterdam.

De VVD sprak zich in de Tweede Kamer eveneens niet uit tegen de aanval op de Turks-Azerbeidzjaanse vereniging in Den Haag. De vereniging zelf brengt de aanval in verband met de Turkse operatie in Noord-Syrië tegen YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK.

De VVD sprak zich overigens óók niet uit tegen de mishandeling van een Turkse Nederlander door PKK-ers in Amsterdam.