Waar was Abdullah en hoe is hij gevonden?

Turks.nl Redactie

De 15-jarige Abdullah Mazmahor was sinds vrijdagavond vermist en werd pas maandagmiddag gevonden. Velen waren erg bezorgd over hem. Waar was hij al die tijd en hoe is hij gevonden?

Abdullah werd gevonden door zijn vader en oom rond 4 uur ‘s middags. Ze werden aangespoord door de Turks-Nederlandse Ummu Camci (31) te zoeken bij Vijfsluizen. Daar had ze Abdullah namelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag gezien. Ze wist echter niet dat hij vermist werd. Ze kwam er pas zondagavond achter dankzij social media.

Ze vertelt haar verhaal aan het Algemeen Dagblad.

”De politie was daar aan het zoeken met lichten, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is mij niet gevraagd of ik misschien de verdwenen Abdullah had gezien. Ik was daar die nacht om met een vriendin mijn auto, die daar onder het metroviaduct geparkeerd stond, op te halen omdat ik die ‘s ochtends nodig had. Ik zei nog tegen mijn vriendin: moet je zien, die loopt daar midden in de nacht in de vrieskou alleen in een overhemd. Dat is toch raar?”, zegt de Turkse Nederlander.

Pas zondagavond kwam ze achter de vermissingszaak dankzij social media. ”Ik heb meteen de politie gebeld, maar die had het zo druk met het nalopen van alle tips dat mijn verhaal naar mijn gevoel niet gelijk op de juiste waarde werd geschat.”

Uiteindelijk wist ze de familie zelf te bereiken en spoorde ze hen aan te zoeken bij Vijfshuizen. Ondanks dat ze het volkstuinencomplex meerdere malen hadden doorzocht, ging de familie er weer naartoe. Daar wisten de oom en vader van Abdullah hem eindelijk te vinden.

Hij was in een tuinhuisje dat achter de bomen was verstopt. Abdullah wist zich dagenlang schuil te houden in het volkshuizencomplex. ”We zijn er wel drie of vier keer geweest om opnieuw naar hem te zoeken, maar toch hebben we dat huisje kennelijk over het hoofd gezien. Abdullah heeft het slot van de deur geforceerd om in het huisje te kunnen komen. Hij heeft er de afgelopen dagen geslapen, had er drinken en hij had er een goede, dikke jas gevonden”, zegt een neef.

Met Abdullah gaat het redelijk. ”Hij moet een nachtje in het ziekenhuis blijven en mijn vrouw is bij hem”, zegt de dolgelukkige Yilmaz, de vader, maandagavond laat. ”En deze vrouw”, wijst hij naar Ummu Camci, ”is vanaf nu familie. Zonder haar hadden we onze zoon vandaag niet gevonden.”