Weer onrust in Brederodestraat: honderdtal Turken de straat op

Turks.nl Redactie

In de buurt van de Brederodestraat in Antwerpen is het zondagavond opnieuw onrustig geworden. De politie was er massaal ter plaatse. Een honderdtal Turken stond ter hoogte van een café klaar met stokken en staven. Er zouden vier mensen gewond zijn geraakt en 42 personen zouden aangehouden zijn. Dat meldt  Politie Antwerpen.

Ongeveer honderd personen stonden in de Brederodestraat ter hoogte van een café. Ze waren in het bezit van stokken en staven. Naar verluidt ging het om woedende Turken die verhaal wilden halen na de provocatie en de volgende gevechten van vrijdag.

https://twitter.com/ikbenhamza/status/924725028222111753?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.gva.be%2Fcnt%2Fdmf20171029_03159203%2Fopnieuw-onrustig-aan-brederodestraat-politie-massaal-ter-plaatse

In de omgeving was de politie in burger aanwezig waardoor de andere politiediensten snel gealarmeerd konden worden. De ordediensten werden in de rug aangevallen, de politie kwam zichtbaar op straat om de situatie te beveiligen. Er werd met tafels en stoelen gegooid.

Bij de gevechten vielen vier gewonden, waarvan twee naar het ziekenhuis werd overgebracht. 42 personen werden aangehouden.

Belcikada olaylar buyudu

Posted by Hollandalı Türkler on Sunday, October 29, 2017

Door de opstootjes ondervond het openbaar vervoer hinder in de buurt van de Brederodestraat. De bussen reden om via de Brusselstraat.

Volgens deze Turkse Belg zouden juist PKK-ers teruggekomen zijn voor wraak.

Uiteindelijk werd het in de late uren weer rustig in de Brederodestraat.

Vrijdagavond

In de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpenwaren vrijdagavond zo’n honderd mensen op de vuist gegaan. De problemen ontstonden toen een bus van de terreurbeweging PKK de buurt van de Brederodestraat, waar veel mensen van Turkse afkomst wonen.

De bus wijkte opzettelijk van de afgesproken route af om Turken in de buurt te provoceren. Er werden onder andere terroristische leuzen geroepen en de inzittenden waren goed bewapend met stokken en stenen.

”Nadat een aantal mensen met stokken en staven, stoelen en tafelpoten mekaar te lijf gingen, begonnen 200 à 300 mensen te roepen en leuzen te scanderen. Daarbij viel een eerste gewonde. Het slachtoffer werd later met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd”, zegt de Antwerpse politie.

De politie kwam massaal ter plaatse en escorteerde de bus uit de wijk, richting de Noorderlaan. De bus werd daarbij bekogeld. Zeven personen raakten gewond, niemand was er ernstig aan toe. Eén agent liep verwondingen op nadat hij een steen tegen het lichaam kreeg. De agent is een dag arbeidsongeschikt verklaard.

Wat later werd een man met een Turkse vlag door de politie overmeesterd, waarna er weer een relletje uitbrak. Ook rond 22:00 uur werd het opnieuw onrustig. Toen trokken relschoppers naar een pitabar die werd verweten met de PKK-ers te hebben samengespannen.

Media

PKK wordt erkend als terreurbeweging door onder andere de VS, de EU en de NAVO. Desondanks spreken Vlaamse media van een politieke partij of een pro-Koerdische partij.

Veel Turken uitten hun woede daarover op social media. De Turks-Vlaamse nieuwssite DeJongeTurken.com schreef er zelfs een artikel over.

https://twitter.com/deJongeTurken/status/924612745026301953