VGZ weigert behandeling Yiğit te vergoeden

Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

De 7-jarige Yiğit uit Nijmegen vecht al drie jaar tegen een zeer zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker, genaamd neuroblastroom. Hij wacht op zijn levensreddende behandeling in Amerika, maar de verzekering VGZ weigert de kosten te vergoeden. Dat zegt Stichting Yiğit.

Stichting Yiğit vraagt om druk uit te oefenen op zorgverzekeraar VGZ om de levensreddende behandeling alsnog te laten vergoeden door hen. Dit kan door te bellen, berichten en brieven te sturen of te mailen.

Een open brief van Stichting Yiğit:

“ Ik ben Yigit. Ik vecht al drie jaar met mijn klein, maar tot nu toe onverslaanbare lichaam tegen een grote monster. De voor mij onzichtbare kleine monstertjes zijn teruggekomen voor een nieuw gevecht. Ze verstoppen zich in het donker. Sluw en gemeen, dat is wat ze zijn. Nu heb ik de laatste overwinnende stap nodig. Verlicht mijn pas, zodat ik ze zelf kan verslaan met mijn zwaard. Ik ben niet bang. VGZ is niet bereid om mij te helpen en wil mijn behandeling in Amerika niet vergoeden. Ben jij bereid om mij te helpen in mijn strijd?”. Zo luidt de noodkreet van onze Yigit.

Yigit is een 7-jarige jongen en vecht vanaf zijn 4e levensjaar tegen een zeer zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker genaamd Neuroblastoom. Na een langdurige behandeling in het Prinses Maxima Centrum, wordt Yigit bijna schoon verklaard. De tumor is grotendeels verwijderd, maar jammer genoeg word er aan de hand van de MRI, MIBG en de bot biopt aangegeven dat het nog wel in zijn beenmerg zit. Na diverse onderzoeken wordt er door de artsen aangegeven dat Yigit in aanmerking komt voor een behandeling in de Children’s Hospital of Philadelphia. Verschillende Neuroblastoom experts staan klaar om Yigit een levensreddende behandeling te geven. Maar de tijd dringt. Yigit heeft nog maar twee weken de tijd om de behandeling te kunnen krijgen. Samen met zijn ouders pakt Yigit het geluk stevig vast, maar geluk… daar hangt een hoog prijskaartje aan..

De zorgverzekering VGZ wilt de behandeling van Yigit niet vergoeden. Dit betekent dat Yigit niet meer behandeld en gered kan worden en samen met zijn ouders, broertje Yusuf en tweelingzusje Ecrin moet wachten op zijn laatste adem. De vader van Yigit (Yasin) uit zijn gevoelens als volgt: “ Niets is pijnlijker dan stil moeten staan en niets kunnen doen voor je kind, terwijl je kind met de seconde wordt vernietigd van binnen door Neuroblastoom. En je laatste kans om je kind te redden wordt afgewezen, omdat het bedrag hoog is. Wat is het bedrag van het leven van mijn kind?!”

Wij, Stichting Yigit, zijn bereid om alles te doen om Yigit naar Amerika te kunnen helpen. Helaas lukt het niet alleen met ons, maar hebben we ook hulp van anderen nodig. De tijd dringt en wij hebben nog maar twee weken. Wij hebben uw hulp en aandacht erg hard nodig!

Wilt u ons helpen door de stem van Yigit te worden?

Met vriendelijke groet,

Stichting Yigit.

De redactie van Turks.nl heeft VGZ benaderd, maar kreeg geen reactie.

  • Loading...