Zaman kreeg tonnen subsidie van Nederlandse overheid

Door | Binnenland

Turks-Nederlandse media, waaronder Zaman, die gelieerd is aan de sekte/terreurorganisatie FETÖ, heeft tonnen aan subsidie gekregen van de Nederlandse overheid.

Het Parool schreef vrijdag een stuk over de verstrekte subsidie aan enkele Turks-Nederlandse media. Enkele Turks-Nederlandse media in Nederland kregen enkele jaren terug tonnen aan subsidie. Zaman kreeg meer dan anderhalve ton aan subsidie van de Nederlandse overheid in 2007.

In 2006 kreeg Zaman Hollanda € 160.513,- subsidie van de Nederlandse overheid. Zaman Hollanda is de spreekbuis van Gülen in Nederland. Zelf berichtten ze zelf ook over de verleende subsidie aan Turks-Nederlandse media, maar zwegen over de aan hen verleende subsidie.

De subsidie werd verleent door de Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, die het geld kreeg van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Volgens René van Zanten, directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, was het de bedoeling dat meer migranten over Nederland zouden gaan lezen, maar is die speciale regeling al in 2010 gestopt.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...