Zaman Vandaag failliet

Turks.nl Redactie

Vanaf woensdag stopt de lange arm van FETÖ met bestaan.

De uitgever van de krant heeft besloten om de deuren van Zaman Vandaag definitief te sluiten. Al eerder stopten de edities in Frankrijk, Duitsland, België, Engeland, Finland en Denemarken. Dat kwam doordat veel abonnees besloten de krant de rug toe te keren in verband met de terroristische activiteiten van de Gülenbeweging in Turkije, wat zelfs opliep tot een staatsgreep. In Turkije werd de krant gesloten door de overheid om de banden met de terroristische beweging.

Mehmet Cerit, Turkenhater en hoofdredacteur van de krant, geeft de Turkse staat de schuld van de sluiting. Toch geeft hij niet op: hij gaat met zijn redactie een ander krant uitbrengen, namelijk ‘De Kanttekening’ die een gestolen slogan heeft.

In de NOS zegt Cerit dat hij af wil van de ‘Gülen-imago’ en dat de krant zich losmaakt van de beweging, maar  zegt dat hij geen afstand doet van Gülen zelf. Dat betekent dat ook de nieuwe krant een pro-Gülen en anti-Turkije krant zal zijn, zoals Zaman Vandaag. Zaman staat onder andere bekend van het erkennen van de Armeense kwestie als ‘genocide’.

De aankondiging van Cerit: