Turks.nl

Zesvoudig moordenaar Yilmaz mag met onbegeleid verlof

[caption id="attachment_5625" align="alignnone" width="600"]Cevdet Yilmaz (Rechts)[/caption]Cevdet Yilmaz, bijgenaamd Ted de Turk, die levenslang vastzit om een zesvoudige moord in 1983 in Delft mag met onbegeleid verlof.

Dat meldt nos.nl

Staatssecretaris Teeven verbood dat, omdat het belang vna de nabestaanden van de slachtoffers zwaarder zou moeten wegen. De Haagse rechtbank is het daar niet mee eens en haalt een streep door het besluit van Teeven.

Cevdet Yilmaz kreeg in 1984 levenslang omdat hij bij een café in Delft zes bezoekers had doodgeschoten. Hij is al een paar keer op begeleid verlof geweest, en dat verliep goed. Bij een goed verloop is het gebruikelijk dat een gedetineerde tijdelijk zonder begeleiding naar buiten mag.

Y. kreeg levenslang, maar zou gratie kunnen vragen en krijgen. Zijn advocaat vindt dat hij daarom de gelegenheid moet krijgen om zich voor te bereiden op een terugkeer in de samenleving.

De moord
Bij een meningsverschil met een cafébezoeker kreeg Yilmaz te horen: “Je mag dan wel een Nederlands paspoort hebben, je bent en blijft een kanker-Turk.” Daarop krijgt Yilmaz een harde klap in het gezicht en wordt hij uitgelachen door andere bezoekers. Met woede verlaat hij het café, en komt terug met een automatisch pistool. Hij schiet twaalf kogels af waarvan tien raak zijn. Zes bezoekers, waaronder de man die hem uitschold voor kanker-Turk, kwamen om.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl